fbpx

ŠKOLA SKIJANJA S LICENCIRANIM PROFESIONALNIM KADROM ZA SVE KATEGORIJE

Iznad

Škole skijanja

FLIPPER Autentična škola praktičnog skijanja na olimpijskim planinama

Naši instruktori

U Flipper školi skijanja instruktori su eksperti i licencirani učitelji skijanja (od strane ATUS-a BiH) te profesori i magistri sporta i tjelesnog odgoja.

Škola skijanja "Flipper" na olimpijskoj planini Bjelašnica za djecu i rekreativce

Škola skijanja sa svojim programima ispred sportskog kluba Flipper namjenjen je djeci uzrasta od 5-15 godina. Pristupačna je svakom djetetu bez obzira na njihove trenutne sposobnosti jer sam cilj i autentičnost Flipper škole skijanja ogleda se u našem radu s dječijim razvojem i oktrivanju te unapređenju njihovih skijaških sposobnosti i spremnosti. Smatramo da svojim radom možemo postaviti izuzetno čvrst temelj za razvijanje budućih vrhunskih  skijaša čak i takmičarskog tipa. Djeca generalno sticanjem većeg broja znanja o sportu i razvijanjem motoričkih sposobnosti u ranijim fazama života te iz raznih sportskih grana omogućuje uspješniju sportsku specijalizaciju kasnije i zdraviji život svakom djetetu ponaosob. Autentičnost ove sportske škole omogućava da dijete pokaže svoj puni potencijal, a naši treneri u tom smjeru će pomoći usavršiti njihove sposobnosti skijaškim tehnikama koje su potrebne za svaki vid napretka. U Flipper školi djeca čak razvijaju i svoj emotivni svijet, savladava strahove i komplekse te počinje da s ljubavlju uživa u sportu kojeg uči i savladava što je esencija svakog uspjeha.   

prof.mr.Ajdin Bektaš

prof.mr.Ajdin Bektaš

SportFlipper Instruktor Skijanja

Zovem se Ajdin Bektaš. Rođen u Travniku 1990. gdje završavam srednju školu. Fakultet sporta i tjelesnog odgoja završavam u Sarajevu 2013. Titulu magistra sporta stekao 2014. na temu ” Sprave i pomagala u nastavi TZO u cilju intenzifikacije nastave”. Stručni ispit iz oblasti metodike i pedagoške prakse 2015. godine u Sarajevu. Osnivač sportskog kluba Flipper 2019. Aktivno u plivanju i skijanju od 2012. godine. Međunarodnu licencu za ski instruktora stekao 2022. godine u Sarajevu ispred asocijacije ATUS-a.

Škola skijanja
Damir Kovačević

Damir Kovačević

instruktor i Trener

Zovem se Damir Kovačević. Rođen u Sarajevu 08.12.1999. gdje završavam osnovnu, srednju te sam trenutni apsolvent Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja. 4. Godine stečenog iskustva u radu sa djecom.Osnivač sam udruženja za djecu i mlade u Bosni i Hercegovini. Gdje  je primarni cilj uključivanje djece bez roditeljskog staranja u društvo kroz razne igraonice i društvene projekte.

Mateo Todosijević

Mateo Todosijević

instruktor i Trener

Mateo Todosijević, rođen u Saraejvu 1999god. Diplomirao sam na Edukacijskom fakultetu u Travniku 2022, smijer Kineziologija. Trener plivanja sam od 2017. God, a kao instruktor skijanja radim od 2020. God.

Anes Tufo

Anes Tufo

Instruktor i Trener

Zovem se Anes Tufo. Rođen sam 13 maja 1996 godine u Sarajevu, gdje sam zavrsio osnovnu i srednju skolu te zatim i fakultet sporta i tjelesnog odgoja 2020 godine. Aktivno sam trener u fudbalu, plivanju i skijanju 5 godina.

Po čemu je Flipper autentična škola skijanja

Škola novih generacija

Nove generacije su naša djeca koja žele naučiti više i istražiti svoje vještine s njima u radu smo obavezni paziti na inovativnost i savremene metode/tehnike skijanja uz one obavezne sigurnosne mjere koje su prioritet. Uživajmo u suncu i snijegu zajedno !

Sigurnost i Efikasnost u radu sa svim kategorijama skijaša

U radu sa svim kategorijama polaznika škole i redovnim i rekreativcima posebnu pažnju pridajemo sigurnosti pri skijanju, sigurnosti korištenja skijaških liftova i svih drugih potrebnih mjera.

Praktično i temeljito savladavanje skijaških tehnika

Principijelno na čemu počiva naš sistem rada jeste učenje kroz iskustvo. Naši skijaši mali i veliki uz pomni nadzor profesionalnih trenera prolaze kroz praktičnu obuku skijaških tehnika prilikom čega na ličnom iskustvu mogu prilikom svakog treninga primjetiti progres, teoretski dio učimo skijajući.

Nezaboravni momenti i užitak u sportu bez straha

Tokom treninga nisu nam strana ni zajednička druženja prilagođena vremenskim uslovima i prilikama, šala i trenutak sreće u zajedničkom radu su nepropustivi momenti koje često zabilježimo fotografijama. Svaki trening napravimo pauzu za topal obrok i rezime cjelokupnog treninga.

Škola Skijanja

Flipper škola skijanja  počinje s radom interaktivno još od 2019. godine  kao sastavni dio sportskog kluba “Flipper” koji objedinjuje i školu plivanja i ostale sportske sekcije. Edukacija se održava na našim Olimpijskim planinama Igmanu i Bjelašnic. Flipper škola skijanja je u dosadašnjem radu uspješno spremila nekoličinu skijaša i s velikim ponosom među njima mališane koji već u svom djetinjstvu su savladali čak i ozbiljne skijaške tehnike te postali samostalni skijaši. Nekoliko generacija skijaša koji su naučili svoje prve korake u našoj školi skijanja ubrajamo u pionire škole od kako postoji te smo uspomene zabiljžili fotografijama koje imate priliku pregledati u donjem dijelu ove webstranice. 

Škola skijanja FLIPPER

Flipperi Skijaši

U Flipper školi skijanja rade isključivo iskusni i licencirani učitelji skijanja(od strane ATUS-a BiH) i profesori i magistri sporta i tjelesnog odgoja. Škola skijanja radi intenzivno edukacije sa djecom u grupi s početkom u  mjesecu  Januaru i tokom cijele zimske (skijaške) sezone u grupama, a također individualnu obuku skijanja 1 na 1. U Flipper školi osoblje trenera tečno govori engleski jezik tako da edukaciju je moguće voditi i na engleskom jeziku.  Učenje je prilagođeno svim uzrastima,  a veliku pažnju posvećujemo sigurnosti i produktivnosti koju postižemo sa polaznicima. 

Skijanje u grupama i pojedinačno

Škola skijanja je pokrenuta u cilju usmjeravanja polaznika kako za početnike tako i za polaznike sa više iskustva. Polaznici se mogu opredjeliti za  individualnu nastavu uz trenera ili grupnu gdje zajedniki prolaze edukaciju također uz trenera. Individualno uz trenera djeca na samom početku bez primjesa grešaka uče i savladavaju osnovne tehnike skijanja. Kako bi savladali osnovna znanja potrebno je više vremena od dva termina u trajanju od tri sata. Grupni treninzi su također pokriveni metodologijama skijanja za početnike gdje
u grupi iskustveno i u praksi djeca imaju priliku zajednički naučiti sve tehnike, steći iskustvo i vještine za samostalno skijanje. Početnicima je svakako  dobro u prvim časovima skijanja provesti po par sati s učiteljem koji nauči kako pasti, kako skrenuti, kako se ponašati na žici te ostale važne sadržaje.  Tako da djeca kroz igru i opuštanje, nauče ono što nikada nisu vjerovali da mogu, zahvaljujući našim stručnim trenerima i timu. U daljnjem dijelu teksta navest ćemo termine i detalje o skijanju

škola skijanja zakaži termin

ZAKAŽI TERMIN TRENINGA

U ovom navedenom obrazcu možete rezervisati termine za svaku kategoriju treninga u Flipper Klubu.

Unesite Vaše Ime i Prezime
Unesite vaš broj telefona

REZERVACIJE USLUGA

škola skijanja zakaži termin

Termini skijanja

Termine za školu skijanja možete poručiti putem obrazca za rezervacije na ovoj stranici. Dovoljno je da unesete ime i prezime te vaš kontakt telefon na koji će vas trener kontaktirati.

Škola skijanja

Certificirani treneri

Osoblje kojoj predajete vašu djecu na povjerenje su profesori sporta i certificirani treneri i pedagozi s dugogodišnjim iskustvom.

Inovativna škola

Flipper je ime pod čijim patronadzorom su stotine zadovoljne djece, sportista i članova koje smatramo svojom porodicom. Mnogo više od rutinske i sezonske škole. Budimo ljubitelji sporta zajedno.

Weekend ski school

Vikend all inclusive škola skijanja na olimpijskoj planini Bjelašnica sa SportFlipper certificiranim klubom

Flipper ski škola  organizuje i ovaj Februar vikend mini škole skijanja.

Svake Subote i Nedjelje skijamo zajedno

Škola skijanja uključuje

Za vikend ski obuku organizujemo:

 • Organiziran prijevoz sa adrese na planinu i nazad;
  – Ski karte;
  – Hrana i čaj u restoranu;
  – Obuka od strane prof sporta i licenciranih učitelja skijanja;
   – Cjelodnevna briga o djeci; 
 •  Certifikat i diplomu po završetku obuke 

Mogućnost rentanja ski opreme.
Djeca koja nemaju opremu, klub ce istu obezbjediti besplatno.

Broj mjesta ograničen bookirajte

Dvodnevno skijanje na Bjelašnici.

Prijave su u toku; Za narudžbe termina potrebno je da u gore navedeni formal upišete ime i prezime i Vaš kontakt broj telefona na koji će Vas pozvati primarni trener SportFlipper sportskog kluba!

Praktični inovativni pristup posebno kod mlađih skijaša u kategoriji početnika 
Dobro nam došli.

Škola skijanja Flipper

ZAŠTO ODBRATI FLIPPER ŠKOLU SKIJANJA

Skijanje pri edukaciji iziskuje profesionalizam, oprez i iskustvo posebno na olimpijskim stazama.

Vrijeme provedeno na planini utiče na zdrav razvoj djece pored sportskih beneficija

Klub skijanja Flipper odlikuje se po praktičnim časovima.

Treninzi skijanja 1:1 i u grupi nakon prvih termina usmjeravaju i pomažu osamostaljenju polaznika u skijanju.

Pored puke teorije i rutinskih tehnika, naši treneri naporno posvjećuju pažnju u radu sa svim polaznicima ponaosob razotkrivajući njihove vještine.

Vrhunske destinacije i staze

Polaznici škole i skijaškog kluba Flipper skijaju na svim stazama planine uz trenera i svaki moment nosi novo iskustvo i znanje koje skijaš mora imati.

Škola skijanja FLIPPER sadrži stručno osmišljeni vid produktivne igre kroz koji najmlađi polaznici oslobođaju se straha i nauče da naprave prve skijaške poteze, bez strogih rutinskih  pravila. U školi skijanja Flipper djeca su u prilici skijati na svim destinacijama i stazama na planini uz pratnju trenera i uz sve sigurnosne mjere, tako nauče praktično koristiti i ski lift te sve ono što skijaš mora znati kako bi samostalno mogao skijati bez smetnji.

Skijanje Na bjelašnici 

Škola skijanja za sve bez razlike

Naši mališani u svakom treningu uživaju u društvu, spoznaju nove vještine skijanja i postaju bolji, kod nekih se probudi takmičarski duh a najbitnije od svega stiču naviku o sportskim aktivnostima.

Zajedničkim snagama postajemo profesionalni skijaši, upoznajemo se sa pravilima planinskog skijanja direktno na olimpijskim stazama Bjelašnice u srcu BiH. 

Vaš Vodič

mr.Ajdin Bektaš

Od 2019 godine kada je škola skijanja osnovana kao sastavni dio sportskog kluba “flipper” zabilježeni su ogromni uspjesi i izveden veliki broj polaznika u uspješne i samostalne skijaše, sretan sam što mogu reći da mlada ekipa profesora i certificiranih trenera nastavlja sa svojim radom i inovativnim metodama u još ljepšem svjetlu u ovoj skijaškoj sezoni.

3 motivacione odlike vodećeg kadra flipper škole skijanja

Skola SKIJANJA za sve na Bjelasnici, kako do nas

Flipper skijaši imaju čast skijati u srcu BiH na olimpijskim stazama sniježnih vijenaca Bjelašnice

U Flipper školi skijanja pored inovaivnih i praktičnih metoda koje iznova i s iskustvima stalno unapređujemo te po čemu je Flipper škola skijanja unikatna, smatramo važnim za napomenuti da sama mogućnost skijanja na Bjelašnici kao olimpijskoj planini sa izvrsnim skijaškim stazama naši polaznici direknto imaju priliku iskusiti prave i profesionalne skijaške tehnike i savladati uslove na pravim skijaškim stazama.

Avanture

počinju

Pravi način da naučiš i započneš svoj prvi slalom i spust te učiniš ga nezaboravnim.

POTPUN ARANŽMAN

UČIMO KVALITETNO I SIGURNO

Skijanje 1:1

Pojedinačno skijanje 1:1 sa instruktorom je brži način za savladati osnove rukovanja skijaškom opremom i prve korake na skijaškim stazama.

Skijanje u grupi

Skijanje u grupi sa trenerom na čelu obuhvata metode društvenog i praktičnog učenja te vježbe koje su često kombinacija produktivne igre i zahtjevnijih tjelesnih vještina.

skijanje uz igre

U Školi skijanja Flipper za uzraste mlađih polaznika škole postoji širok dijapazon zabavnog i praktičnog sadržaja na stazama koja u praksi omogući razvijanje skijaških sposobnosti već kod najmlađih članova.

ZIMSKI KALENDAR KLUBA

DECEMBAR 2023 / JANUAR 2024

Škola skijanja Flipper sa svim aktivnostima uključujući pojedinačne i grupne treninge počinje u Januaru kada je i početak aktivne skijaške sezone na Bjelašnici. Vidimo se u takmičarskom duhu na našem olimpijskom vijencu s početkom 2023.

Ponedjeljak 08:00 AM - 14:00 PM
Utorak 08:00 AM - 14:00 PM
Srijeda 08:00 AM - 14:00 PM
Četvrtak 08:00 AM - 14:00 PM
Petak 08:00 AM - 14:00 PM
Subota 08:00 AM - 14:00 PM
Nedjelja 08:00 AM - 14:00 PM

OBRAZAC ZA PRIJAVU

Škola Skijanja
Unesite Vaše Ime i Prezime
Unesite vaš broj telefona

Posljednje avanture

svaki termin je poseban 

Svaki odlazak na planinu je nova avantura, skijanje je sport koji uz poznavanje tehnika i pravila koja nam pomažu da postanemo sigurni i samostalni skijaši i uz lijepo vrijeme i još bolje društvo stvara nezaboravan ambijent koji svaki put iznova jedva čekamo da ponovno započne.

OPREMA I ZAŠTITA

Sigurnost svih polaznika škole skijanja su nam na prvom mjesto s toga potpuna oprema je obavezna. U našoj školi imate mogućnost i rentanja opreme s beneficijama tokom školovanja. 

Flipper škola za sve

NESVAKIDAŠNJI PRISTUP

Grupni treninzi su izvrstan način za zajedničko učenje i često pomognu oslobađanju straha i na društven način stjecanje vještina u praksi.

Flipper škola za sve

Orijentacija i kategorije

Početnicima često treba vremena da steknu orijentaciju na planinskim stazama, koristimo male početničke staze za prve korake ali također u grupama upoznajemo ostale destinacije za skijanje trenirajući i učeči skijanje zajedno. 

Flipper škola za sve

Cijene mjesečnih treninga

Cijene mogu biti prilagođene i načini plaćanja usaglašeni u dogovoru s trenerom polaznika i članova kluba. Dodatni popusti % su na raspolaganju za stalne članove kluba.

Početnici

BAM 380 / 5 dana
 • Osobni trener i Edukacija
 • Ski lift karte i staze
 • Topli obroci i napici u restoranu
 • Dodatna oprema i prsluci od kluba
 • Shuttle prijevoz na planinu i povratak
 • Osiguranje

Napredniji početnici

BAM 420 / 5 dana
 • Osobni trener, obuka tehnika
 • Ski lift karte i staze
 • Topli obroci i napici u restoranu
 • Dodatna oprema kluba
 • Shuttle prijevoz na planinu i povratak
 • Osiguranje

Skijaši

BAM 480 / 5 dana
 • Osobni trener i napredna obuka
 • Ski lift karte i staze
 • Topli obroci i napici u restoranu
 • Dodatna oprema kluba
 • Shuttle prijevoz na planinu i povratak
 • Osiguranje

Skijanje Pojedinačno 1:1

1:1 50KM prvi sat, svaki naredni 40KM

Skijanje 2:1

2:1 80KM prvi sat, svaki naredni 60KM

Skijanje 3:1

3:1 100 KM prvi sat, svaki naredni 80KM

Skijanje 4:1

4:1 120KM prvi sat, svaki naredni 100KM

POSTANI i TI STALNI ČLAN FLIPPER SPORT KLUBA

Ne postoji ništa na svijetu kao što je izlazak na netaknutu, otvorenu, dječju planinsku padinu natopljenu pod debelim pokrivačem novog praškastog snijega. To daje vrhunski osjećaj slobode, pokretljivosti. Veliki osjećaj letenja, kreće se bilo gdje u velikom bijelom raju.
-Hans Gmoser

ŽELITE LI POSTIĆI NOVA SPORTSKA OSTVARENJA I NAUČITI VIŠE O SPORTSKIM AKTIVNOSTIMA?

Potražite više i pridružite se sportskom klubu Flipper i putem svih socijalnih medija. Očekujemo Vas.